НОВИНИ


Пл. Орешарски предложи догонващ икономически растеж

15 4967 29.05.2013
Пл. Орешарски предложи догонващ икономически растеж
Пламен Орешарски

Дългосрочна визия за развитие на икономиката, реиндустриализация на страната, развитие на традиционни сектори и насърчаване на нови технологии, поиска кандидат-премиерът Пламен Орешарски.



България изживява труден път в своето развитие, благодарение на непоследователната и волунтаристична политика от последните години, заяви в НС кандидат-премиерът на левицата Пламен Орешарски. Според него процесите се подсилвали от негативните социално-икономически тенденции. социално отчаяние и безперспективност имало в обществото, Затова се предлагал догонващ икономически растеж в три приоритетни оси.

Ключова цел е укрепването на демократичното начало в работата на институциите, каза Орешарски и сложи акцент и върху противопоставянето на битовата престъпност. Да преустановим безсмислената конфронтация, призова той. Да противодействаме на бягството от плащане на данъци, да преразгледаме ролята на държавата в икономиката, като тя поеме повече регулаторни функции, но остави и свобода за бизнеса, изреди той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама