НОВИНИ


З. Златанова: Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма

24 5402 02.06.2013
З. Златанова: Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма
Зинаида Златанова Булфото

България трябва да разработи напълно нов Наказателен кодекс. Страната е закъсняла, има много срокове, които предишното правителство не е съобразило.



Като министър ми остават шест месеца до следващия мониторингов доклад на ЕК, в които трябва да свърша много работа,  заяви по ТВ 7 вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

По изискване и препоръка на ЕК България трябва да разработи напълно нов Наказателен кодекс, който да отговаря на съвременните реалности и обществено-политически ситуации. Добре би било дотогава работата по него да бъде завършена в голямата си част.

Първата среща на Златанова като министър на правосъдието и вицепремиер щяла да е с неправителствените организации в съответната сфера, за да чуе тяхното мнение по неотложните проблеми в правосъдната сфера и какво биха предложили те за решаването им. 

Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма и това е резултат от неосъществени действия, които няма как да бъдат наваксани в момента. България е закъсняла, има много срокове, които предишното правителство не е съобразило и всичко е оставено за последния момент, каза Златанова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама