НОВИНИ


Емануил Йорданов: Мястото на ГДБОП е в МВР

12 6068 10.06.2013
Емануил Йорданов: Мястото на ГДБОП е в МВР
Емануил Йорданов

Опасността не е от едно ново "Гестапо", а от намаляване ефективността на работата на правоохранителните органи. Това мнение изрази пред журналисти Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър в правителството на Иван Костов от 1999 г. до 2001 г.


 

"Тревогата е свързана с поведението на ГЕРБ, защото те очевидно няма да бъдат пълноценна опозиция. Включително и рехавите протести, които бяха организирали вчера, без да застанат зад тях".

В крайна сметка ще имаме един мандат, в който управляващото мнозинство ще бъде в парламента, а опозицията извън него, посочи Йорданов.
 

Началото на Народното събрание го озадачава с това, че първата работа на новото управляващо мнозинство беше да измени закона за ДАНС и да направи структурна промяна, против която се обявиха множество професионалисти. На всяко едно правителство трябва да се дадат 100 дни толеранс и после да коментираме, даде да се разбереш бившият шеф на вътрешното министерство.
 

"Според мен мястото на ГДБОП е в МВР и всички разследващи органи, които се занимават с досъдебното производство, би трябвало да бъдат на едно място. Във внесения законопроект няма текст, който да препраща към изменение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това означава, че разследващите функции на хората, които работят в ГДБОП, остават да висят във въздуха по отношение на наказателния процес. Няма да могат да работят. Действията им няма да бъдат законни", каза още Емануил Йорданов.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама