НОВИНИ


Хванаха злоупотреба с общински пари в Столична община

11 5217 13.06.2013
Хванаха злоупотреба с общински пари в Столична община

Злоупотреба с общински средства в дирекция „Местни данъци и такси” е констатирана в Столична община. Седем служители са предложени за уволнение.



Това съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление “Финанси и стопанска дейност” в Столична община пред "Фокус". Преди няколко дни констатирахме и веднага подадохме сигнал на Икономическа полиция за злоупотреба с общински средства в един от отделите ни, добави Барбалов.

"Сумата, която е отклонена от служител на общината, е в размер на 621 000 лв. В рамките на няколко месеца, служителят е използвал нерегламентиран достъп до системата, и е успял да присвои тази сума", заяви Барбалов.

Той посочи, че е подадена информация до полицията, констатирано е кой е дал достъп на служителя до системата, и кои лица не са упражнили контрол.
„Предложил съм на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за дисциплинарно уволнение седем служители от дирекция „Местни данъци и такси”. Има комисия, която разглежда тези предложения, и се произнася.", съобщи още той.

По думите му в момента тече проверка във всички отдели, което е част от текущия контрол на общината. До 20 юни ще бъде изготвен доклад дали има подобен проблем в друг отдел или дирекция, като засега не е констатирано нищо.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама