НОВИНИ


Корнелия Нинова: Загрижени сме от реакцията на хората

59 5683 15.06.2013
Корнелия Нинова: Загрижени сме от реакцията на хората

Загрижени сме от реакцията на хората от вчера, но се нуждаем от време, за да се види какви ще са резултатите от борбата срещу корупцията, контрабандата и икономическите престъпления, каза в студиото на TV7 Корнелия Нинова.



Според нея, ако има добри резултати в тази посока, хората ще се успокоят. Тя не приема твърденията, че кандидатурата за шеф на ДАНС на Делян Пеевски е била гласувана без обсъждане. По думите й опозицията е можела да участва в обсъжданията, но е предпочела да напусне пленарната зала.

Занимаваме се с въпроси около националната сигурност, защото това е важен проблем за функциониране на държавата, твърди Нинова. Първите стъпки на правителството и парламента бяха в посока на един социален пакет – увеличение за майките, за помощта на първокласниците, разширяване на броя на хората, които очакват енергийни помощи.

Сега се заемаме с лицензионните и регистрационни режими, вече имаше срещи с представители на бизнеса с правителството, в Народното събрание сме набелязали 68 текста, които са за преразглеждане, защото пречат на икономическото развитие, обобщи действията на БСП Нинова.

Ще се вслушаме в гласа на хората, но засега решението за ръководството на ДАНС няма да бъде преразглеждано, твърди соцдепутатката. В групата имаше и други мнения, но взехме общо решение и се подчинихме на това, за да подкрепим правителството и премиера.

Възстановяваме работата на Тристранния съвет, каза още Нинова. Там ще се чуят мнения на различни страни-работодатели и синдикати, посочи тя. Ще се финансира намаляване на младежката безработица, като средства за това ще се взимат и от бюджета.

Пенсионната възраст няма да се увеличава повече от 1 януари 2014 година, обеща Нинова. Тя каза още, че ще се промени и Закона за обществените поръчки, за да заработи по-добре икономиката и да се осигурят пари за новите пенсионери.

Не вярвам, че някои от партиите в парламента не би подкрепила увеличаване на доходите и ограничаване на контрабандата, твърди соцдепутатката. Според нея, има и някои различия в подкрепящите правителството по въпроса за данъчната политика и доходите на хората с по-високи заплати.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама