НОВИНИ


Напрежение на “Позитано”

47 5424 16.06.2013
Напрежение на “Позитано”

След като обиколиха столичния център, голяма група протестиращи се събраха пред централата на социалистическата партия на ул. „Позитано”. Много от протестиращите носеха запалени свещи в ръце, които оставяха символично пред партийната сграда.



Участниците в днешната демонстрация срещу политиката на кабинета „Орешарски” скандираха отдавна позабравени лозунги като „Долу БСП!”, „Червени боклуци” и „Кой не скача е червен”, призоваха за оставка на правителството и се обявиха срещу мафията в управлението на страната.

Сградата е оградена от полицейски кордон.

Хиляди демонстранти се отправиха и към централата на ДПС, където шумно повториха призивите си за оставка на програмното правителство с мандата на Коалиция за България, което се ползва с подкрепата на движението. Скандиранията "Оставка" и "Мафия" не бяха спестени и тук. Именно назначението на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС предизвика протестите в последните дни.

„Оставка” протестиращите поискаха и пред централата на „Атака”. Счупени бутилки наоколо и експлозии на хвърлени бомбички свидетелстват за покачилото се още повече напрежение пред сградата на ул. "Врабча 1" в столицата. Партийната централа на националистите се охранява от служители на жандармерията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама