НОВИНИ


Конкретно намаляване на цената на тока не е разглеждано

16 5020 18.06.2013
Конкретно намаляване на цената на тока не е разглеждано

За да намалее цената на тока за крайния потребител, са необходими законови промени. Трябва баланс между интересите на потребителите, но на самите енергийни дружества.



Конкретно намаляване на цената на електроенергията не е разглеждано. ДКЕВР разработи единствено схема за ценообразуване, която да отразява действителното състояние на пазара в момента, съобщи на пресконференция шефката на ДКЕВР Анжела Тонева.

З
а да намалее цената на тока за крайния потребител, са необходими законови промени. Трябва да привлечем също и приходи от продажбата на емисии от парниковите газове, обясни Тонева и посочи два основни фактора, необходими, за да не се натовари населението с високи цени за електроенергия.

Единият е намалението на разходите за „студен резерв”, което е възможно, след решение на министъра на икономиката и енергетиката. Вторият е привличането на приходите от емисиите от парниковите газове.

ДКЕВР ще предложи и максимално ограничаване от всички разходи и възвращаемост на участниците в енергийната системата, за да бъде балансиран интересът както на потребителите, така и на самите енергийни дружества, каза Тонева.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама