НОВИНИ


Станишев иска доверие от своите

106 5873 18.06.2013
Станишев иска доверие от своите

ИБ на БСП свиква заседание на Националния съвет. Станишев обяви готовност да поиска вот на доверие от Националния съвет. Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е тежка политическа грешка, призна той.



Изпълнителното бюро на БСП взе решение в четвъртък да бъде свикано заседание на Националния съвет, обяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Членовете ясно осъзнават своята отговорност пред партията и държавата. Имаме готовност да поискаме вот на доверие от Националния съвет, заяви Станишев. Би било безотговорно, в този момент да се подават оставки, защото това е най-мечтаният сценарий за Борисов и Цветанов, тъй като води до това ГЕРБ да са на власт, посочи той. 

Ще се доведе до два варианта, или връчване на властта на ГЕРБ в този парламент, или нови избори, които да бъдат направени с недостатъчни гаранции за честността на вота, каза Станишев. Основната тема, която обсъждахме, са политическата ситуация в страната и действията на премиера Пламен Орешарски. Бюрото даде своята политическа оценка, че изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е тежка политическа грешка, подценяваща общественото мнение, и сериозен урок за правителството, от гледна точка на предстоящи назначения, добави още Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама