НОВИНИ


Румен Петков: Оттеглянето на Станишев би снело от напрежението на улицата

26 5113 21.06.2013
Румен Петков: Оттеглянето на Станишев би снело от напрежението на улицата

Ако дори грам от разкритията за офшорните сметки на президента Росен Плевнелиев се окажат истина, той не трябва да чака процедура по импийчмънт, а да се оттегли сам от поста си. Това заяви в студиото на "Добро утро, България!" по ТВ 7 Румен Петков.



Той коментира и вчерашното заседание на Националния съвет на партията, което премина под знака на напрежението заради предприетите реформи и назначения в сектора по сигурността. Недоволни социалисти поискаха оставките на лидера Сергей Станишев и на ръководството на партията заради подкрепата на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Румен Петков е сред членовете на БСП, които са на мнение, че евентуално оттегляне на лидера на левицата ще потуши част от напрежението в редиците на партията и в обществото. "Аз продължавам да считам, че оттеглянето на г-н Сергей Станишев би снело част от напрежението на улицата.

Важно е да се знае, че в пленарния състав няма никакво колебание за подкрепата на правителството на г-н Пламен Орешарски, още повече, че той направи в първата си заявка в парламента няколко много силни заявления пред гражданите", заяви Петков. „Ако ние допускаме хора с осъдителни присъди, хора със спорен морал да влизат, нищо добро не ни очаква и така няма да приберем улицата. Когато ние сме участници в задкулисието, няма да приберем улицата”, обясни още Петков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама