НОВИНИ


Искат оставката на кмета на Плевен, уволнявал по партиен признак

16 5756 21.06.2013
Искат оставката на кмета на Плевен, уволнявал по партиен признак

В Плевен бивши общински служители искат оставката на кмета. Според уволнените от администрацията и общинските структурни звена кметът проф. Димитър Стойков "грубо погазва действащото у нас законодателство".



 По тяхна информация за последната година и половина са уволнени около 160 души, предаде БНР. Уволнените печелят дела в съда и се връщат на работа, но веднага отново са освободени.

Един от примерите е Мария Атанасова, която обясни: "Без да извършвам закононарушения, без да имам дисциплинарни наказания, в един момент аз се оказах на улицата с 3 деца, само защото не съм член на партия ГЕРБ". Стефка Григорова, бивш директор на Регионалния исторически музей, каза: "Нещата са сходни. Принципът е един и същ – подмяна на длъжностна характеристика и естествено назначаване на хора, които са от обкръжението на кмета".

Общината бави хиляди левове обезщетения, които трябва да изплати, алармира Тошко Трайков: "До момента нищо не ми е възстановено. Скоро стават 4 месеца, аз търпеливо чакам". До края на седмицата уволнените служители ще започнат гражданска подписка с искането за оставката на кмета. Коментарът на проф. Димитър Стойков бе: "Ще продължа по същия начин да работя за Плевен, докато плевенчани желаят".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама