НОВИНИ


Цветанов готов да остане без имунитет

31 4769 24.06.2013
Цветанов готов да остане без имунитет

Ще подам искане за снемане на имунитета ми на народен представител. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му е по повод днешното искане на имунитета му от страна на главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с разследванията срещу Станимир Флоров.


От медиите разбрах, че има второ искане за снемане на имунитета ми за период някъде около 2009 година, относно искане за прилагане на СРС-та, нямам спомен за конкретния случай. Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път, каза още Цветанов.

Бившият вътрешен министър обясни, че когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, „директорът на СДОТО, заедно с главния секретар, започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та". Има случаи, когато повторно прилагане на СРС, преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно.
По тази логика, трябва на всички министри или окръжни съдии, които са писали не за искания, да им се търси наказателна отговорност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама