НОВИНИ


Тримата удавени край Кранево май пили алкохол

2 6011 26.06.2013
Тримата удавени край Кранево май пили алкохол

разиграл се класически пример за неспазване на правилата за безопасност на плажа, на указанията на водните спасители.



Тримата младежи, които се удавиха на плажа на Кранево, най-вероятно са употребили алкохол, каза пред Фокус Антон Налбантов, директор „Водноспасителна служба" на БЧК. Припомняме, че три момчета от ромски произход на 15, 17 и 18 години се удавиха на Черешова задушница на централния плаж Ванила бийч в Кранево. Трагедията се разиграла малко след обяд в събота. Всички момчета са от добруджанския град Тервел.

„Веднъж са били спрени да влязат в морето от водни спасители, но след това са влезли най-вероятно от друго място и попадайки в дънната яма, най-вероятно не са могли да плуват, се е случил фаталният инцидент с трима от тях.
 

Това е един класически пример за неспазване на правилата за безопасност на плажа, на указанията на водните спасители. Много често, за съжаление, нашите спасители се сблъскват с летовници, които не спазват техните указания и флаговата сигнализация."
 

Ежегодно в Български червен кръст се обучават между 1300 и 1500 водни спасители, допълни Налбантов. По думите му за последните 8 - 9 години са обучени над 5000 водни спасители за море, така че не може да се говори за липса на ресурс, но няма мотивация заради сезонния характер на работата и ниското заплащане.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама