НОВИНИ


На кафе пред парламента за втори ден

19 5768 27.06.2013
На кафе пред парламента за втори ден
Булфото

Недоволните столичани за втори ден ще отидат „На кафе до парламента". Протестиращите срещу кабинета Орешарски се организираха в социалната мрежа за разширяване на действията. Началният час е 8:30 часа, като е предвидено то да продължи до 9:30 часа, а после от 12:30 до 13:30 часа.



Организаторите в социалните мрежи пишат: „Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... ".

От коментари в мрежите става ясно, че днес ще бъде един от най-важните протести. Наред с този протест организаторите правят уговорката, че традиционните мирни шествия, които се провеждат всяка вечер в столицата и страната, остават. Сборният пункт отново е пред Министерски съвет в 18:30 часа.

Разширена зона за сигурност ще бъде обособена край сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Предприетите от служителите на полицията мерки са с оглед запазването на реда и предотвратяването на възможности за нарушения.

МВР отново призовава гражданите да се придържат към мирния характер на протеста.

Междувременно парламентът ще направи опит да продължи работа. Вчера депутатите в пленарна зала се оказаха недостатъчно за съставяне на необходимия за откриване на заседанието кворум.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков направи два опита, но без успех. При втория опит в зала се регистрираха 112 депутати от нужните 121. В парламента не присъстваха парламентарните групи на ГЕРБ и „Атака".

От това дали днес ще има кворум, зависи дали парламентът ще продължи работата си. Не е ясно дали депутатите от „Атака" ще дойдат в парламента и дали ще се регистрират в пленарна зала.

В дневния ред на Народното събрание е предвидено обсъждане и приемане на промени в структурата и състава на Министерски съвет.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама