НОВИНИ


Орешарски: Няма оставка, докато НС ме подкрепя!

66 5988 27.06.2013
Орешарски: Няма оставка, докато НС ме подкрепя!
Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че не смята да подава оставка, докато има подкрепата на парламента. Той отрече вчера да е намеквал за възможна оставка с думите: "Това вие така сте го разбрали".



В Брюксел, Орешарски беше посрещнат от Сергей Станишев за работен обяд на Партията на европейските социалисти преди започващия по-късно днес Европейски съвет, съобщи БНР.

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка. Изборът на Волен Сидеров начело на Комисията по етика, Орешарски не смята да коментира, защото, по думите му, това е парламентарен въпрос.

От започващия тази вечер европейски съвет, премиерът очаква да бъдат одобрени поне 6 милиарда евро за младежка заетост, сериозна сума, от които да получи и България.

„За България очакваме малко над 100 милиона евро за следващите няколко години. Това е една сериозна подкрепа и за нашите усилия да намалим безработицата и за по висока младежка заетост", каза премиерът.

За проекта "Набуко", Пламен Орешарски каза, че щеше да е по-добре да не бъде прекратяван, но добави: „Все пак от всички страни от "Набуко", България е в най-добра ситуация, защото е най-близо до трасето, което ще мине през Гърция, така че се надявам тогава да имаме колекторна връзка, така че да реализираме вече диверсифицирани доставки".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама