СВЯТ


САЩ легализира имигрантите, пристигнали от 2012 г. насам

2 5390 28.06.2013
САЩ легализира имигрантите, пристигнали от 2012 г. насам

Сенатът на Съединените щати прие исторически законопроект за имиграционната реформа. Той предвижда възможност за придобиване на американско гражданство на повече от 11 милиона имигранти, които живеят незаконно в страната, съобщи Нова телевизия.



Сенатът прие законопроекта с 68 гласа „за”, срещу 32 „против”. За да влезе в сила обаче, той трябва да бъде приет и в Камарата на представителите, която работи върху свой вариант на реформата. Документът предвижда легализиране на престоя на имигрантите, пристигнали в страната пред 31-ви декември 2011-а година. Увеличава се и финансирането за граничните служби. Ще бъдат назначени на работа още 20 хиляди гранични служители и ще бъдат издигнати още 1000 километра ограждения по границата с Мексико. Предвижда се и нова визова програма за нискоквалифицираните работници.

Законопроектът прави най-големите промени в имиграционната стратегия на Съединените щати през последните 27 години, коментират американските медии. Според някои от тях той ще намали бюджетния дефицит със 175 милиарда долара за следващите 20 години и ще доведе до икономически растеж. Имиграционното законодателство е един от основните приоритети на президента Барак Обама във вътрешнополитически план.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама