НОВИНИ


ДСБ искат имунитета на Сидеров

55 6185 28.06.2013
ДСБ искат имунитета на Сидеров

ДСБ поиска главният прокурор Сотир Цацаров да инициира снемането на депутатския имунитет на Волен Сидеров за хулиганско поведение, заплашващо обществения ред и сигурността на страната.



Позицията на ръководството на ДСБ е изпратена до президента Росен Плевнелиев, до парламента и главния прокурор. Изявлението на Сидеров "че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори" е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава чл. 11, ал. 4 от Конституцията", казват от ДСБ.

 

Свидетели сме на последователни действия на "Атака", които нарушават принципите на политически плурализъм и демокрация. "С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като пряко нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията". От ДСБ са обезпокоени и от решението на 42-то Народно събрание да задуши извънпарламентарната опозиция от друга чрез спиране на държавната субсидия на партиите под 4%.
 

"Това решение бетонира сегашното статукво, което много от българските граждани припознават като представителство на мафията и олигархията и определят като нелегитимно", посочват от ДСБ и добавят, че промяната обрича над половината от българските граждани да останат трайно непредставени в парламента.
 

Това решение е опит за задушаване на извънпарламентарната опозиция, в стила на БКП след 1944г. Резултатът от това ще бъде трайно дестабилизиране на държавата, удар по легитимността на институциите и нарушаване на крехките демократични принципи в страната ни, гласи становището на ДСБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама