Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, създадена преди десетилетия специално за изискания вкус на югославския диктатор
Сръбски готвач-виртуоз приготвя любимото блюдо на легендарния диктатор на бивша Югославия Йосип Броз Тито на плажа в Бургас. Ястието носи емблематичното име "Маршалова вешалица" и може да бъде поръчано от всеки клиент в ресторант "Морски звуци". Лятното заведение се намира на Северния плаж в Бургас и е особено популярно сред почитателите на сръбската кухня.
Уникалният шанс тук да се сервира любимата гозба на маршал Тито се дължи на сръбския готвач Владо Николич. Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, която е била създадена преди няколко десетилетия след серия от кулинарни експерименти специално за изискания вкус на югославския диктатор.
Появата й на бургаския плаж има интересна история. Готвачът научил съвсем случайно рецептата от бивш агент на тайните югослужби УДБА, който го инструктирал как да му приготви "вешалицата". Дотогава ястието се пазело в тайна, за да не стане достояние на простосмъртните. Кулинарът обаче сега на свой ред пази ревностно тайната на съставките и начина на приготвяне. Издава единствено, че се приготвя с мариновано свинско контрафиле с кашкавал и каймак от прясно мляко.