НОВИНИ


Владислав Горанов: Решението за стабилност са нови избори

14 5111 05.07.2013
Владислав Горанов: Решението за стабилност са нови избори
Булфото

"ГЕРБ споделят тезата на президента, че единственият изход от ситуацията са нови избори", заяви депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.



"Президентът има трезва преценка за това, че в момента е необходима стабилност, и дава решението – нови избори", каза Горанов. Ние не сме тези, които подклаждат протестите, ние не сме тези, които създават напрежение в обществото, каза той. „Да, ние искаме предсрочни избори", каза Горанов. „Ние не сме виновни за политическата нестабилност. Не сме я създали ние", каза той. Създаде я безпринципната договорка, която създадоха три субекта, каза Горанов. „Ако някой иска да обвини ГЕРБ, че трябва да се ходи на избори, ние тази вина я приемаме", каза Горанов.

"Всички промени, свързани с разширяване на мажоритарния избор, доколкото Конституцията го позволява, свързани с увеличаване на достъпа, чрез намаляване на прага за влизане в парламента, необходимия депозити и необходимия брой на подписи е приемлив за ГЕРБ и сме готови да подкрепим такива изменения. Това е и единственият дебат, в който сме готови да участваме в рамките на 42-ото Народно събрание", каза Горанов.

Опитът за насаждане на несигурност в икономиката и финансите на държавата е много по-лошо за икономиката от една или друга фискална политика. „Ако се визира 2009 г., когато наистина имаше катастрофа в публичните финанси поради недалновидната политика на тройната коалиция и развитието на икономиката от края на 2008 г., правителството трябваше да компенсира едно огромно задлъжняване. Това е първата и единствена година, заради която можем да търпим някаква критика", каза той. Оттам нататък за държава във валутен борд въпросът дали държавното потребление може да замести липсата на доверие в икономиката, е спорен, каза Горанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама