НОВИНИ


Протестиращите с нов сценарий - римейк на легендарния митинг от "Орлов мост" до "Плиска"

110 7541 07.07.2013
Протестиращите с нов сценарий - римейк на легендарния митинг от "Орлов мост" до "Плиска"
На митинг през 1990 г.

В 24-ия ден на протеста срещу правителството има идея за промяна в сценария. Призивът във Фейсбук, който набира недоволни граждани, гласи те да се съберат в пространството между „Орлов мост“ и хотел „Плиска“ на „Цариградско шосе“. Така се цели да се повтори легендарния митинг от 1990 година.



„Много хора се умориха от 7 км преход всеки ден. Други не са се и няма и да се уморят. Все повече предложения се чуват да се направи знаково действие. Едно такова е шествието да изпълни „Цариградско шосе“ от „Орлов мост“ до „Плиска“. Вчера доста хора са се опитали да го направят, но тъй като не е било предварително изговорено много хора са си помислили, че е провокация. Разликата спрямо 1990 година и митичния митинг тогава, е, че сега това събитие не е партийно и няма трибуна с изявяващи се поставени или не лидери“, гласи интернет възванието.

Освен това протестиращите смятат, че МВР не ги брои точно и съобщава неверни цифри за присъстващите на мероприятията.

Може би не прочели призива, или по стар навик, но в началото на днешния протест стотици хора се събраха на обичайното място – пред президенството. Остава да се види дали е потеглят на традиционния тур по партийните централи или ще се задържат на „Орлов мост“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама