НОВИНИ


БСП няма да подкрепи "Атака" за импийчмънт на Плевнелиев

55 4806 08.07.2013
БСП няма да подкрепи "Атака" за импийчмънт на Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Не трябва да се стига до конфликт между институциите, смятат от БСП. Но предупреждават - президентът също трябва да се изказва по-умерено и по-отговорно.



БСП няма да подкрепи искането на "Атака" за импийчмънт на президента, въпреки неумерените и неуместни изказвания на Плевнелиев напоследък. Това каза на пресконференция в Пловдив депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев, предаде Радио "Фокус" Пловдив. По думите на депутата, не трябва да се стига до конфликт между институциите. Трябва да има стабилност в държавата. Всеки, който цели хаос и иска отново в „мътна вода да лови риба и да прокарва своите бизнес интереси, срещу което народът стачкува”, иска да дестабилизира държавата. Една дестабилизация няма да е в интерес на българските граждани и не трябва да се върви към подобен ход. От своя страна президентът също трябва да се изказва по-умерено и по-отговорно. В последно време той допусна много грешки. Именно по тази причина хората сами започнаха да събират подписи за отстраняването му.

Петър Мутафчиев смята, че наистина е трудно де се работи под натиск отвън. Най-важното сега е диалогът, затова и правителството и парламентът трябва да направят така, че да има пряк диалог с представители на обществото. Само диалогът може да стабилизира държавата – държавните институции и чак тогава може да се върви към конкретни решения с ясно формирани промени на конституцията и законодателството. Без опозиция също се работи трудно, каза Мутафчиев. Популизъм е от страна на ГЕРБ да не идват на работа, а да гледат отстрани Народното събрание. Разочарован съм и от европейската десница, която обвинява правителството, че е подкрепяно от националисти, каза още депутатът. Същите тези националисти гласуваха всички закони с ГЕРБ две години и половина, добави Мутафчиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама