НОВИНИ


Регионалният министър: "Тракия" се строи от 40 г., няма значение кой ще реже лентата

26 5251 10.07.2013
Регионалният министър: "Тракия" се строи от 40 г., няма значение кой ще реже лентата
Булфото

Автомагистрала „Тракия” е започната преди 40 години и съм се чудила на някои политици, които казват, че те са построили пътища и са дали парите. Парите са на европейските данъкоплатци. Пътищата трябва да са качествени и са за хората - няма значение кой ще реже лентата.



Това коментира Десислава Терзиева - новият министър на регионалното развитие, пред бТВ. Назначена е Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16. Комисията ще работи в събота и неделя, за да може следващия понеделник – 15 юли, да бъде пуснато движението по последния участък на магистралата, подчерта министър Терзиева. Тя ще реже лентата на обекта.

Имаме доста обекти, които вече проектираме с цел да работим много бързо и експедитивно, посочи тя. 2,5 млрд. лв. са предвидени за проекти по ОП „Транспорт“. Още в началото кабинетът беше разработил мерки за подобрение на управлението, ние сме експерти и не знам защо се стигна до критиките на френския и германския посланик, коментира Терзиева.

През последният месец работим по споразумението за партньорство за усвояването на евросредства, заварихме една база, но не всичко е рози, заяви министърът. Тя каза, че не се притеснява от обвиненията на дипломатите, че страната трябва да скъса с олигархичния модел.

Набелязахме много спешни мерки за икономическо развитие и стабилност и съм сигурна, че всички колеги са експерти. Захванали сме се яко да работим, за да изведем държавата по пътя за икономически растеж, посочи Десислава Терзиева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама