НОВИНИ


Местан в парламента: Правителството на Борисов нарушаваше конституцията

31 5009 12.07.2013
 Местан в парламента: Правителството на Борисов нарушаваше конституцията
Булфото

Върховенството на закона бе загърбено през последните четири години каза в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Той посочи, че правителството на Бойко Борисов е нарушавало Конституцията, която не е само набор от закони.



Правителствата превърнаха законодателния орган в своя функция. Става дума за поставяне на волята на премиера над парламента, поясни Местан. той каза още, че може да се промени конституцията, но това трябва да стане със съгласието на народа.

ДПС осъзнава, че в НС е по по волята на една малка част от суверена, но сме отговорни пред всички български граждани. Защото е така по условията на многопартийната демокрация. Какво общо има с духа на българската Конституция фактът, че никой не можа да посочи на г-н Муса Палев друга вина, освен неговата религиозна принадлежност? Друго казва българската Конституция; с няколко свои разпоредби ясно прокламира уважението към етническите и религиозни различия, каза Местан. Ефектът на бумеранга ще застигне всеки, който е имал прегрешения. Днес сме задължени да спазваме конституцията, каза още Местан. Той пожела на премиера Пламен Орешарски да спазва Конституцията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама