НОВИНИ


Иво Атанасов стана член на СЕМ

10 5110 17.07.2013
Иво Атанасов стана член на СЕМ
Иво Атанасов

Депутатите избраха Иво Атанасов за член на Съвета за електронни медии на мястото на София Владимирова, чийто мандат изтече. Другата кандидатура - Радомир Чолаков, отпадна.



Атанасов беше избран с гласовете на 102-ма народни представители. Против него нямаше гласове, а четирима се въздържаха. Радомир Чолаков подкрепиха едва 8 депутати. Шестима бяха против, а 75 се въздържаха.

„Всички досегашни мнозинства, идвайки на власт, са променяли състава на СЕМ, за да сменят всички лица в него и по този начин да си гарантират медиен уют. В цялата история на България има едно-единствено изключение и то е през 2005 година. Минаха обаче 4 години и в началото на предишния мандат видяхме отново тази порочна практика", каза от парламентарната трибуна Атанасов.
 

"Съветът за електронни медии се произнася по съдържание. Трудно ми е да приема намеците за провинциализъм, свързани със споменаването на моя роден град Кюстендил", каза още той. Според него не е проблем и че е бил в политиката.
 

Иво Атанасов беше депутат от БСП в четири народни събрания, като е бил и председател на Комисия по гражданското общество и медии. Той беше областен лидер на БСП в Кюстендил. В последните две години от втория мандат на президента Георги Първанов Атанасов беше негов съветник по медийните въпроси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама