НОВИНИ


Управителят на мина Ораново дава по 5000 лв. на близките на загиналите

2 5725 17.07.2013
Управителят на мина Ораново дава по 5000 лв. на близките на загиналите

Управителят на мина "Ораново", Валери Манов заяви, че ще бъдат дадени по 5000 лева като извънредна помощ на близките на загиналите при срутването в мината.



Застраховките живот на загиналите възлизат на близо 55000 лева на човек, информира Стандарт нюз. Спасителниите екипи продължават да пробиват скалната маса с въздушни къртачи и специални шила. Засега са минали 15-16 метра, като се предполага, че общата дължина на скалата е около 45 метра.
 

26 души участват в спасителните работи в рудник „Ораново"  В настоящия момент под земята работят 20 души от редовна смяна и шестима души от Минно-спасителната служба – Бобов дол.
 

Валети Манов каза, че ще посети семействата на загиналите в близките села Полето и Полена.
 

Георги Младенов, син на загиналия Христо Младенов, сподели, че не са получили никакво съдействие от институциите досега. Младжът дойде до мината, за да прибере дрехите и вещите на баща си.

Близките на загиналите заявиха, че ще съдят управлението на мината.

 

Ден на траур е обявен в община Симитли, съобщиха от пресцентъра на общината. На заседание тази сутрин Общински съвет гласува 17 юли за ден на траур заради нелепо загиналите работници в рудник „Ораново" Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от Полена. Днес близки и приятели ще изпратят Асен Стойнев и Христо Младенов по последния им земен път.
 

Продължава издирването на другите двама миньори, останали затворени от свлачището в подземната галерия на рудник „Ораново".

С решение на Министерски съвет са отпуснати по 10 000 лева помощ за семействата на загиналите миньори.
 

"Общината също ще помага на почернените семейства. Предстои да бъде гласувана формата и размерът на подкрепата. Изчакваме да открият и другите двама миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров от село Крупник. Дано да са живи, те също ще имат нужда от подкрепа", коментира председателят на Общински съвет Симитли Светла Атанасовска.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама