НОВИНИ


Златанов: Записките ми са в нецензуриран вид

6 4919 18.07.2013
Златанов: Записките ми са в нецензуриран вид
Филип Златанов Булфото

Записките ми не отразяват политически нареждания, а мнението ми като юрист и член на Комисията за конфликт на интереси.



Това твърди в писмо до медиите и МВР председателят на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той твърди, че записките в личния му тефтер, които вчера прокуратурата прожектира на специален екран, са работни бележки.

В мейл до МВР Златанов обяснява още, че ръчно написаните бележки отразяват личното му становище по отделни преписки, а не били политически нареждания. Те били в суров и нецензуриран вид.

В аванс Златанов заявява, че в повечето случаи работата му по конкретни преписки съвпадала с написаното от него, но имало такива, които решенията на комисията били в обратния смисъл и дава пример с казуса Найден Зеленогорски, където той видял конфликт на интереси, а след събирането на доказателства производството било прекратено.

Филип Златанов напомня, че оглавяваната от него комисия е колективен орган, че членовете й са излъчени от различни институции и че няма как решения да се приемат, ако няма мнозинство от 50 плюс един гласа, тоест това няма как да става под политически натиск.

В късния следобед Софийският градски съд ще заседава по искането на прокуратурата за остраняването на Филип Златанов от длъжността му на председател на Комисията за конфликт на интереси.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама