НОВИНИ


Правосъдният министър: Тефнерчето показва, че институциите са в разруха

29 5040 19.07.2013
Правосъдният министър: Тефнерчето показва, че институциите са в разруха

Правосъдният министър Зинаида Златанова изрази учудването си от разпространените записки в тефтерче на шефа на Комисията за конфликт на интереси. Според нея прочетените от прокуратурата бележки на Филип Златанов допринасят за впечатлението не само в чужденците, но и в българските граждани, че институциите са тотални разрушени.



„Вие да сте избран от парламента за председател на комисия, която трябва да се бори с конфликт на интереси, корупция и да пази гражданите от нечестни политици, а в същото време зад кулисите правите нещо, което е търговия с влияние. Това е разруха.”

Правосъдният министър Зинаида Златанова заяви, че има толкова много работа, че „аз лично не дискутирам въпроса с протестите, за колегите - незнам". В студиото на „Лице в лице” министърът на правосъдието и вицепремиер заяви, че правителството няма назначен отговорник за връзка с недоволните, но самият Пламен Орешарски държи връзка с протестиращите - чрез редовни срещи с широк кръг от НПО-та.

Златантова коментира готовността на омбудсмана Константин Пенчев да стане медиатор в диалога между властта и хората от пл. Независимост с думите, че му пожелава успех и ако протестиращите го оторизират „ще сме доволни да имаме техен представител”. Тя добави, че постоянно се взимат мерки само в посока да се удовлетворят исканията на голяма част от българите и изрази позицията, че сегашната власт го прави по-бързо от всяка друга.

„В моя ресор взех една безпрецедентна мярка – да оповестя европейските пари на медиите”, посочи Златанова като пример за прозрачното управление в министерството. „Това е моят отговор на исканията на гражданите за демокрация, прозрачност и върховенство на закона.”

Устният доклад на ЕК Златанова оприличи на „ лошия ученик, който след поправките на учителката си, прави отново все същите грешки.” Вицепремиерът посочи, че препоръките на Еврокомисията обикновено са верни и е абсурден фактът, че толкова години стоим все на едно и също място.”

Правосъдният министър коментира още, че ще обяви мерки за посоката на реформата в съдебната система през есента и се надява до тогава всички партии да влязат в Народното събрание.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама