НОВИНИ


В. Рединг препоръча политическите ни партии да се съберат заедно

135 5928 21.07.2013
В. Рединг препоръча политическите ни партии да се съберат заедно
Вивиан Рединг

Те трябва да търсят решение. Реформите в правосъдната система, предприети от България, са в начален етап и те трябва да продължат. Шенген е въпрос на политическо решение от страните-членки на ЕК, осведоми еврокомисарят.



Много е важно обществото да се гради на основата на баланс на политическите сили. Затова искам да отправя призив за политическа стабилност и национално единство. Смятам, че политическите партии в страната трябва да се съберат заедно и да намерят необходимите решения, заяви по БНР заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг

Реформите в правосъдната система, предприети от България, са в начален етап и те трябва да продължат, не за да бъде доволен един или друг комисар, а заради правата на гражданите, доверието им в държавата и заради националната икономика, каза Рединг и осведоми, че ще настоява пред президента именно за продължаване на необходимите реформи и ще го призове да съдейства за постигане на политическа стабилност и съгласие между политическите партии. 

Механизмът за сътрудничество и проверка е един допълнителен метод, създаден с цел да подпомогне реформите, необходими за изграждане на една силна България, смята Рединг. Въпрос на политическо решение на страните-членки е, след като са изпълнени критериите за влизане в Шенгенското пространство, дали това ще се случи. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама