АКТУАЛНО


Кралското бебе се ражда по протокол

1 6779 22.07.2013
Кралското бебе се ражда по протокол
Кейт Мидълтън

Херцозите на Кембридж се радват на имидж на модерни родители, но протоколът по появата на техния наследник е доста строг и със стародавни традиции.



Преди години например министърът на вътрешните работи на Великобритания е бил задължен да присъства на кралското раждане, за да удостовери легитимността на бъдещия престолонаследник. Херцогинята на Кембридж ще избегне тази процедура, която е загърбена от 30-те години на миналия век, съобщава бТВ. За сметка на това принц Уилям ще присъства на раждането, както навремето баща му принц Чарлз бе в родилното при появата на двете си деца.

Кралицата и най-близкият кръг на кралското семейство първи ще бъдат информирани за щастливата новина след раждането на бебето, а след това и родители на Катрин. След това новината ще бъде официално оповестена в официално съобщение, подписано от кралските лекари. То ще бъде изложено в двора на Бъкингамския дворец върху триножник - същия, използван при оповестяването на раждането на принц Уилям. Модерните времена задължават Бъкингамският двореца да оповести новината едновременно в „Туитър" и „Фейсбук".

След това ще бъдат произведени 62 топовни изстрела от Лондонската кула и 41 от "Грийн парк" в близост до Бъкингамския дворец. Британският флаг ще бъде издигнат над всички официални сгради на Великобритания. Министърът на вътрешните работи ще информира официално кмета на града за събитието, а личният секретар на кралицата - генерал-губернаторите на Общността на нациите.

Дори и днес да узнаем пола на бебето, неговото име ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец - неговият баща принц Чарлз.

Но отсега е известно, че новият член на кралското семейство ще носи титлата принц или принцеса на Кембридж. Бебето ще бъде кръстено от Англиканската църква, която ще оглави след възкачването си на престола.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама