НОВИНИ


Президентът приветства решението за "Хизбула"

10 4474 22.07.2013
Президентът приветства решението за "Хизбула"
Президентът Росен Плевнелиев Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изрази одобрението си по повод решението на Съвета на министрите на външните работи за включване на военното крило на „Хизбула" в списъка на Европейския съюз с терористични организации.



Това се посочва в изявление на държавния глава, по повод решението на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на президента.

Пълният текст на изявлението на президента гласи:

"Съветът на министрите на външните работи на Европейския съюз взе днес решение за включването на военното крило на „Хизбула" в списъка на Европейския съюз с терористични организации. Приветствам това решение, което е плод на съвместните усилия на държавите членки на ЕС и на партньорските служби в защита на сигурността на гражданите. То се основава и на задълбочения анализ на голям обем информация за дейността на хора, свързани с терористична дейност на територията на ЕС. Нека никой да не подценява решимостта на Европейския съюз да защити сигурността на своите граждани и на пребиваващите на територията му. Европа показа, че е безкомпромисна спрямо всеки, който се опита да посегне на живота и да застраши сигурността на невинни граждани на нейна територия. Днешното решение е и силен сигнал, че Европейският съюз ще продължи да работи съвместно с ливанските институции и да подкрепя демократичните процеси в страната".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама