НОВИНИ


Президентът: Гражданите на улицата задават посоката

40 5204 23.07.2013
Президентът: Гражданите на улицата задават посоката
Росен Плевнелиев

Обществото задаваше въпроса дали „Радка пиратка” не измести „Върви народе възродени”. Вие виждате един възроден народ, който иска обратно своята държава, посочи държавният глава.



2013 година е годината на българското гражданско общество, гражданите излязоха да зададат посоката на политиците, на гражданското общество, заяви президентът Росен Плевнелиев на откриването на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи. Той е с участие със зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг.

Няма нищо лошо в това гражданите да са на улицата, защото те задават посоката. Днес основното задължение на политиците е да чуем, нищо повече, да чуем вас, вашия дневен ред, народът е този, който посочва посоката, този, който изисква и очаква, каза президентът. 

Обществото задаваше въпроса дали „Радка пиратка” не измести „Върви народе възродени”. Вие виждате един възроден народ, който иска обратно своята държава, добави Плевнелиев.

Гражданският диалог със зам.-председателя на ЕК Вивиан Рединг се провежда в залата на Военния клуб с участието на различни граждански организации. Три са основните теми: икономическата криза, правата на гражданите и бъдещето на Европа. 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама