НОВИНИ


Протестиращи в схватка с полицията пред парламента обсадиха депутати и министри в парламента

26 5981 23.07.2013
Протестиращи в схватка с полицията пред парламента обсадиха депутати и министри в парламента

Подготвя се извеждането на депутатите. От НСО са помолили журналистите да не предават информация от кулоарите на парламента. Протестиращите са окупирали буквално сградата на парламента. Охраната влезе с щитове в зоната за сигурност.


Бутане и блъскане между протестиращи и полицаи към входа на парламента откъм "Александър Невски". Хвърчат бутилки и други предмети към жандармеристите и полицаите. Хората не дават на депутатите да излязат от народното събрание. Някои лягат на земята. Има напрежение и в други части около сградата на парламента.

Малко по-рано протестиращите окупираха всички изходи на парламента и дори си сложиха собствени барикади редом със загражденията на полицията. Те домъкнаха кофи за боклук и метални заграждения. По-късно към тях се присъединиха група, с черни чадъри, балони, нарисуван кръст и лозунг, на който пише „Тъжен помен”. Те поясниха, че правят помен 40 дни на правителството, тъй като днес е 40-я ден от началото на протестите.

Намеренията им са блокадата да прерасне в нощна седянка срещу актуализацията на бюджета и да осъмнат тук за сутрешното кафе.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама