НОВИНИ


МВР ще съдейства с видеоматериали на прокуратурата

14 5041 25.07.2013
МВР ще съдейства с видеоматериали на прокуратурата
Министър Цветлин Йовчев Булфото

Във връзка с разпоредената от прокуратурата проверка относно „наличие на хулигански действия и противообществени прояви от отделни лица сред протестиращите граждани“ пред парламента в нощта на 23 срещу 24 юли, МВР ще предостави видеоматериали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията е публикувала част от тях в рубриката „Репортажи“.



МВР ще окаже пълно съдействие на прокуратурата и относно разследването на действията на полицията в бурната нощ. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че се знае ясно кои хора са охранявали протеста в нощта на вторник срещу сряда и къде са били разположени.

„В момента преглеждаме записите и след като приключим, тъй като са много обемисти, ще има и предприети действия. Пак искам да кажа, че в болшинството си служителите на МВР се държаха изключително коректно и аз мисля, че всички го видяха. Полицаите бяха изключително търпеливи спрямо проявеното към тях насилие и агресия", заяви Цветлин Йовчев.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата започва разследване за полицейско насилие в нощта на вторник срещу сряда. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира в четвъртък, че държавното обвинение вече работи и се е самосезирало след показани кадри за поведението на полицията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама