НОВИНИ


Омбудсманът: Оставката на правителството няма да реши проблемите сама по себе си

11 5028 29.07.2013
Омбудсманът: Оставката на правителството няма да реши проблемите сама по себе си
Константин Пенчев

Няма значение дали хората на улицата са мнозинство или малцинство, важно е, че те вече 46 дни протестират, заяви Пенчев и настоя прокуратурата да си свърши работата и да накаже, освен полицаите-биячи, и протестиращите, които мятали павета.



В момента най-наложителни в страната са съдебната, здравната и социалната реформа, заяви по ТВ 7 омбудсманът Константин Пенчев. 


Институциите трябва да направят първата крачка към сближаване с улицата и аз като гарант ще помогна с колкото мога. Щом има протести, значи има проблем, щом има проблем, значи трябва да се реши, добави той.
 

Най-важно е да се направят възможно най-бързо нужните реформи в страната. Оставката на правителството сама по себе си няма да реши проблемите, важно е да се започне диалог между хората и властта, а не да се отлагат промените постоянно. Обсъждането на Изборния кодекс стигна да задънена улица след протакането на консенсусните решения в стил "1001 нощ" с цел да се отложи неизбежното.
 

Във вторник се проведе и най-бурният протест пред НС, който блокира депутатите до късно през нощта и превърна площада пред Народното събрание в бойно поле, каза още Пенчев и добави, че прокуратурата трябва да си свърши работата и да накаже, освен полицаите-биячи, и протестиращите, които мятали павета и рушили улиците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама