НОВИНИ


Дянков дава акъл отвъд океана

13 5077 30.07.2013
Дянков дава акъл отвъд океана
Симеон Дянков Булфото

Ще видим колко дълго ще се задържи настоящото правителство, оглавявано от премиера Пламен Орешарски. Изглежда, че то няма да има дълъг живот. Но който и да дойде на власт след това, ще се изправи пред същите проблеми.



Това пише ексфинансовият министър Симеон Дянков за "Уолстрийт Джърнъл" в статия със заглавие "Безкрайните протести в България".

Протестиращите искат България да стане нормална държава и им омръзна да са второкласни европейци, казва още Дянков от чужбина. И допълва, че българските политици трябва да извършат три смели реформи, за да спечелят уважението на своите избиратели. По думите му е нужно първо да се реформират държавните служби за сигурност.

"Ресурсите, които сега се пилеят за службите за сигурност и в енергийния сектор, могат да бъдат пренасочени към подобряването на образованието, които в замяна на това ще допринесе за по-добре информирани избиратели на бъдещи избори. Това ще накара българските политици наистина да се притесняват", пише в заключение за "Уолстрийт джърнъл" Дянков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама