НОВИНИ


Чобанов: Вето на актуализирания бюджет е намеса в политиката на правителството

38 6468 30.07.2013
Чобанов: Вето на актуализирания бюджет е намеса в политиката на правителството

Депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси одобриха на второ четене актуализацията на бюджета за тази година и в сряда тя ще бъде гласувана окончателно в пленарна зала.



В промените са заложени емитирането на дълг от 1 млрд. лв., увеличаване на дефицита с 500 млн. лв., повече пари за социално уязвимите групи и увеличаване на лимита за ваучери за храна, както и 160 млн. лв. за разплащане на държавата с бизнеса. Беше прието и ново предложение от депутати от левицата за вдигане на помощите за деца с увреждания.

Финансовият министър Петър Чобанов оправда увеличаването на дълга с факта, че през предишни години са се взимали много по-големи заеми.

Чобанов също така се надява, че президентът Росен Плевнелиев няма да наложи вето на закона. „Надявам се, че дискусиите, които водим, и аргументите, които представяме, ще помогнат на президента да вземе своето решение. Това е много сериозна намеса в политиката на правителството. До момента не ми е известно президент да е налагал вето. Това е само едно предположение. Тепърва ще видим каква ще бъде неговата реакция", заяви Петър Чобанов.

Финансовият министър отново посочи, че има неизпълнение на приходите от ДДС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама