НОВИНИ


Сашо Диков: Напускам, работеше се зад гърба ми

10 6127 02.08.2013
Сашо Диков: Напускам, работеше се зад гърба ми
Сашо Диков

Напускам, тъй като взимат решения, които ме заобикалят. Зад гърба ми връчиха заповедта на репортерката Петя Петрова за напускане по взаимно съгласие. Заобиколиха ме и за други дребни неща, които се натрупаха, и аз заявих, че няма как да остана при това положение.



Това каза Сашо Диков пред журналисти на специална пресконференция, свикана с цел да обясни мотивите за напускането си на Канал 3.

Между 10 и 18 юли собственичката на Канал 3 Мария Опренова започнала да говори, че Петя Петрова не е обективна, а работата й била едностранчива. Затова преценила, че трябва да бъде освободена. Диков обаче не бил съгласен с това решение. По думите му, разрушават журналистическия му екип.

Журналистът е в Канал 3 от 15 години, но вчера обяви, че напуска медията. Той поканил и собственичката на канала да присъства на пресконференцията, но тя отказала.

Канал 3 беше един феномен в родния ефир, върна се в спомените си Диков. Бившите собственици никога не са искали от мен да прокарвам някакви техни идеи и никога не са се бъркали в работата ми, обяви вече бившият програмен директор.

Всичко това приключи на скоро, когато Величко Найденов реши да напусне телевизията. Ставаше все по-трудно да се запазва независимостта на телевизията. Парите, с които се е издържал Канал 3 досега е бил по най-законен начин. Чрез сключване на рекламни договори и отчитане на всяка една стотинка. Сключвали сме договори с партии, за да отразяваме техните прояви и митинги, но това винаги е било в реда на закона. Никога не съм имал притеснение от тази ситуация. По-добре така, с врачки и еротични предавания по нощите, отколкото с нечисти зависимости от разни олигарси, категоричен беше журналистът.

Диков остава в Нова ТВ, където ще продължи да води предаването си "ДикOFF". Той най-вероятно ще приеме предложението на медиата да бъде гост водещ на сутрешния блок "Здравей, България" през август в продължение на седмица. Получил е покана за това, но все още не е дал окончателния си отговор.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама