НОВИНИ


Фандъкова: Не се чувствам заложник на никого

11 4837 04.08.2013
Фандъкова: Не се чувствам заложник на никого
Йорданка Фандъкова Булфото

Управлението на близо двумилионен град е голямо предизвикателство. Важно е да се спазят конституционните права на хората и те да могат мирно да изразяват гражданската си позиция. Важно е също да не се блокира работата на града.



Това каза пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова. „Първият приоритет за мен е да няма напрежение, да има мирно протичане на протестните действия", заяви тя. На въпрос чувства ли се заложник на партийни интереси в тази ситуация Фандъкова отговори, че не се чувства заложник на нищо.

„Аз съм получила доверието на хората и искам да го оправдая с възможни и адекватни действия в тази ситуация", каза кметът на София.

Градоначалникът смята, че протестите не са дали негативно отражение върху бюджета на столицата. „Тази година е отчетена по-добра събираемост на собствените приходи на общината. За първото полугодие са отчетени 8 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година и за първи път има над 50% изпълнение на собствените приходи", заяви Фандъкова.

Тя беше категорична, че строителните дейности на Столична община също не са нарушени от блокирането на центъра на столицата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама