НОВИНИ


Лов на „шегаджия”, съобщил за още 3-а затрупани в Ораново

2 4935 04.08.2013
Лов на „шегаджия”, съобщил за още 3-а затрупани в Ораново

Ченгета от Симитли и Благоевград усилено издирват „шегаджията”, който късно снощи се обадил на 112 и съобщил за нов инцидент в рудник „Ораново”, при който затрупани нови 3-а миньори.


Тарикатът се представил като професар Попникола Батурски. От полицията моментално засекли телефона, от който е подадено съобщението. Оказал се в съседно село до Симитли.

Когато униформените отишли да го приберат обаче, се оказало, че мъжът е духнал в неизвестна посока.

„Уплашил се е и е изчезнал. Може да е бил пиян и като е изтрезнял е разбрал каква простотия е направил и какво го чака”, коментират негови съселяни.

Миньори също издирват „веселяка”, за да си поговорят с него, разказват местни хора. Бачкаторите, които били изнервени до крайност от трагичните събития в мината през последните седмици, не проявявали никакво чувство за хумор, когато някой иронизирал работата им под земята.

В момента полицаи го издирват навсякъде.

На Симитли нещо не му върви. Само преди ден местните хора изпратиха поредните две жертви на мината. Преди двайсетина дни имаше още погребения за загинали миньори.

През 2008 г. през март Симитли пак се прочу в деня за национален траур. Тогава погребваха 9-те жертви на изгорелия до Червен бряг пътнически влак София – Бургас, а президентът Георги Първанов се оказа на лов в града. Скандалът се разрастна заради първоначалното отричане на факта, а после се наложи от „Дондуков” 2 да обясяват, че бил само на разходка.

Собственикът на мината Красимир Михайлов-Паргов се счита за близък на Първанов, припомнят запознати.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама