НОВИНИ


Буруджиева: С ветото на бюджета се извиват ръце

60 4903 06.08.2013
Буруджиева: С ветото на бюджета се извиват ръце
Татяна Буруджиева Булфото

Аз съм обещала да направим нов изборен кодекс, който действително да е добър. Не желая пак да се приеме такъв, който след една година да трябва да променяме пак. Държа промените да са в пълнота, тъй като ни предстоят 4 години избори. Аз не желая хора с много пари да си направят партия и да влизат в парламента, защото това е олигархията.



Това коментира депутатът от БСП Татяна Буруджиева пред Нова телевизия. Не работи държавата, напълнена е с калинки, обясни масовите кадрови промени на БСП Буруджиева. Тя отрече в момента да върви политическа чистка. Сега трябва да се види дали и как се усвояват парите от европейските програми. Тя даде за пример с ОП „ Развитие на човешките ресурси“, откъдето са дадени десетки милиони включително и за безопасност на мините. Всички станахме свидетели на това, което се случи в Ораново, посочи Буруджиева.

Този месец излизат плащанията по заема изтеглен от кабинета на ГЕРБ за земеделските производители и затова се иска вето на бюджета, предположи депутатът от БСП.

В момента, в който тези пари се извадят, времето, когато трябва да вземеш следващия милиард и да започнеш разплащанията се скъсява. Това вето ще забави и ще затрудни изтеглянето на новия дълг. Това обаче е пряка намеса във финансовата политика на кабинета, което не влиза в работата на президента Росен Плевнелиев, смята Буруджиева. Достатъчно се удовлетвори чувството на накърнена справедливост, когато имаше излишъци и никой не знаеше как се разходват, каза социалистката.

Тя дори нарече прилагането на вето като извиване на ръце. В образованието например беше обещано повишение на заплатите на учителите, но това не е предвидено изобщо в бюджета. Със сигурност ще го заложим за 2014 г., но са задължителни шесте милиона лева, които са предназначени за петгодишните деца, които тръгват на училище.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама