НОВИНИ


Д-р Кулински: БАБХ извършва засилени проверки по морето

2 5539 07.08.2013
Д-р Кулински: БАБХ извършва засилени проверки по морето

През летния сезон се изключително натоварени. Изпращаме допълнителни екипи по морето, защото обектите там са много.



Извън сезона сме извършили 3000 проверки по всякакви заведения, както и на навсякъде, където има търговия с храни, но проверките продължават. За нас е най-натоварен месец август.

Това заяви д-р Любомир Куленски от БАБХ в сутрешния блок на БНТ. Най-често нарушенията, които се засичат са на физически лица, които продават храна на плажа без да има информация как, къде и с какво е приготвена тази храна, обясни той. По думите му преди началото на сезона са проведени среща с концесионерите на плажовете и с хотелиерите и са им обяснили, че при засичането на подобни търговци и концесионера носи отговорност.

"Втората група нарушения е свързана както с личната хигиена, така и с тази на самото заведени. Засичани са и храни с изтекъл срок на годност и такива с нередовни документи или без такива", обясни той. В Албена, Златни пясъци, Несебър и Слънчев бряг има приемни, където хората могат да подават сигнали към БАБХ.

Той апелира към потребителите да запазват етикета на стоката и касовата бележка, за да може да се види кой е произвел даден продукт и партидния номер. Кулински уточни, че проверки се извършват и в другите части на страната. Над 3000 са извънредните проверки по Черноморието, написани са над 300 акта, има и глоби, каза още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама