НОВИНИ


55-и ден: Барабани водят шествието, пиано пред парламента

36 5647 07.08.2013
55-и ден: Барабани водят шествието, пиано пред парламента

55-ия протест пред Министерски съвет е по-малоброен от обичайното. Заради жегите протестиращи се събират до фонтана при президентството и на парапета при подлеза в близост, където е сянка.



Участниците в шествието се отправиха към Народното събрание. По традиция барабани предвождат шествието. Шествието се предвожда от протестиращи, които бият на барабани. Един от протестиращите държи хартиен малък макет на бял автобус, който напомня автобуса, с който депутатите се опитаха да преминат блокадата от протестиращи на 23 юли, която продължи и през нощта. Друг протестиращ носи плакат с надпис „МВР, съд и прокуратура – ортаци на мафията". Протестиращ държи портрет на Васил Левски, като той е изобразен с червен фес. На картината пише „Апостоле, предадохме те пак". Преди шествието да се отправи към парламента, по-голямата част от протестиращите се обърнаха с лице към Президентството и със скандиране „браво" ръкопляскаха. Броят на протестиращите достигна 400 души.

Централният вход на парламента отново е ограден от полицейска лента, зад която има полиция. И тази вечер свещеник раздава свещи на протестиращите. Недоволните граждани скандират „оставка” и освиркват сградата на парламента. Протестиращите се редуват да свирят на бялото и черното пиано, които са поставени пред паметника на цар Освободител.  
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама