НОВИНИ


Гледат мярката за неотклонение на Новите килъри

1 8371 09.08.2013
Гледат мярката за неотклонение на Новите килъри

Апелативният специализиран съд ще гледа мерките за неотклонение на седем от задържаните за убийства, грабежи и причиняване на телесни повреди, които добиха известност като Новите килъри.



Пред съда ще се изправят соченият за лидер на бандата за мокри поръчки - Мартин Антов и членовете на групата Валери Александров, Иван Илиев, Симеон Николов - Мони Ихтиманския, Христо Христов, Димитър Георгиев и Жечо Белясин.

След 10-часово нощно заседание първоинстанционния спец съд остави седем от "килърите" зад решетките, двама напуснаха ареста срещу парична гаранция, а двама го смениха с дома си, от който нямат право да излизат безд разрешение и полицейска охрана.

Като водач на бандата преди дни бе обвинен и Валентин Янев-Бореца. Той в момента е в затвора по обвинения за изнудване.

Сред убийствата, за които е заподозряна групата са на автокрадеца Йордан Цонков-Джиджи, разстрелян на 22 януари 2009 година и на Кочо Михайлов-Чочо.

При спецакцията първоначално бяха задържани общо 15 души. По-късно четирима бяха пуснати без да им бъде наложена мярка за неотклонение. Затова и пред съда се явиха 11, а в ареста останаха 7.

Както БЛИЦ пръв писа един от свидетелите, които уличават Вальо Бореца и Мартин Антов в извършването на убийствата на Джиджи и Чочо е прекарал преди няколко месеца инсулт и показанията му се подлагат под съмнение от страна на защитата на обвиняемите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама