НОВИНИ


Доган осуети старта на делото срещу Енимехмедов

9 5452 14.08.2013
Доган осуети старта на делото срещу Енимехмедов
Булфото

Състав на Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Фалстартът се дължи на това, че нито Ахмед Доган, който е редовно призован по делото, нито негов представител бяха в съдебната зала.



Енимехмедов настоя да стартира делото срещу него, но съдът реши друго след като се оттегли, за да обсъди ситуацията. Енимехмедов беше доведен при засилени мерки за сигурност в съдебната зала. Той бе лаконичен в изказванията си. На въпрос на bTV дали вярва на съда, той заяви, че това тепърва ще си проличи.

На заседанието присъства и брат му Метин Енимехмедов, който за пореден път заяви, че Октай е действал, подтикнат от разочарованието си от политиката на ДПС.

Октай Енимехмедов е обвинен затова, че на 19 януари 2013 г., в гр. София, при провеждане на Национална конференция на ДПС направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган. Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини - трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама