НОВИНИ


Десислава Атанасова: ГЕРБ не са откраднали парите за здравни осигуровки

19 5463 15.08.2013
Десислава Атанасова: ГЕРБ не са откраднали парите за здравни осигуровки
Десислава Атанасова

Абсолютно лицемерно е някой да твърди, че ГЕРБ са откраднали парите за здравни осигуровки на българските граждани. Тези пари не са похарчени непрозрачно.



Това заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова в сутрешния блок на БНТ.

Вчера нейният наследник на поста Таня Андреева обвини правителството на Бойко Борисов, че е откраднало 1.4 мрлд. лв, като ги е пренасочило в общия бюджет и никой не е разбрал къде са отишли.

Според Десислава Атанасова обаче, тогава е имало необходимост от използването на тези пари. „Те не са похарчени непрозрачно, те не са откраднати", заяви тя и добави, че промяната е направена със закон. "Със Закона за държавния бюджет парите бяха прехвърлени от резерва на Касата във фискалния резерв на държавата", обясни Атанасова и посъветва Андреева да се информира от Министерство на финансите и НАП как точно се събират и изразходват здравните осигуровки на българските граждани.

Според Атанасова, харчовете, които правителството иска да направи с актуализацията в бюджета, са много по-непрозрачни, тъй като никъде не е написано за какво ще бъдат направени.

Десислава Атанасова още веднъж гарантира, че ГЕРБ ще гласува против актуализацията на бюджета на утрешното извънредно заседание на парламента.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама