НОВИНИ


Жандармерийски щит раздели протеста и контрата му пред парламента

33 4799 16.08.2013
Жандармерийски щит раздели протеста и контрата му пред парламента

Жандармеристи застанаха между групите хора около Народното събрание, които подкрепят и са срещу правителството на Орешарски.



Kонтрапротестиращи изместиха протестиращите срещу правителството от обичайното им разположение около служебния вход на Народното събрание. Множеството изпълни пространството в южната част на храм-паметника "Александър Невски".

В същото време, за да се избегне сблъсък, недоволните от правителството бяха изтласкани към ул. "Дунав" от северната част на площада. Между двата лагера застанаха жандармеристи, които влизат в ролята на жив щит. Това предизвика бурно недоволство сред протестиращите и те обвиниха полицията, че помага на контрашествието и така провокира напрежение.

По предварителен план поддръжниците на Пламен Орешарски смятат да обградят сградата на Народното събрание, за да попречат на протестиращите да се доберат до депутатите. Все още не е ясно дали те ще успеят да стигнат до площада откъм парадния вход на Народното събрание, където засега преобладават недоволните от властта.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама