НОВИНИ


На морето удрят по 150 хиляди големи водки на вечер

15 9191 17.08.2013
 На морето удрят по 150 хиляди големи водки на вечер

Това прави 15 тона от твърдия алкохол, съобщи e-burgas, като се позова на справка на хотелиери от курорта. Огромните количества водка се леят благодарение на алкохолния туризъм, който набира голяма скорост по морето и привлича като магнит чужденците.



За тях туроператорите предлагат специални оферти с турове по заведенията. Срещу допълнителни 10 евро към пакета те се забавляват в определени кръчми и барове, където пият до припадък.

Водката е безспорен лидер сред твърдите питиета и е предпочитана от скандинавци, германци и англичани. След нея най-много се тачи българското уиски. Според справките туристите обръщали по 80 хиляди уискита на вечер. Това означава, че броят пари за 8 тона от този вид алкохол.

Търговците и ресторантьорите са категорични, че бирата също се лее на корем в жегите край морето. За денонощие туристите изпивали по 700-800 хиляди халби.

Експерти от бранша обаче се усъмниха в изнесените данни. Според тях евентуална справка за платените акцизи върху алкохола от Агенция "Митници" би показала, че цитираните огромни количества няма как да се "унищожат" само от летовниците в Слънчев бряг. По-реалистично би било това да са данни за цялата Бургаска област.

В момента в Слънчев бряг почиват близо 300 хиляди туристи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама