НОВИНИ


"Синьо единство" предлагат на Реформаторите ротационно председателство

33 4794 20.08.2013
"Синьо единство" предлагат на Реформаторите ротационно председателство

Партия "Синьо единство" предлага на Реформаторският блок председателство на ротационен принцип, съобщиха от пресцентъра на формацията.Според отделилите се от СДС Мартин Димитров и Надежда Нейнски председателството трябва да е с определен времеви мандат и да отстоява "предварително обявени приоритети".



Те смятат, че този механизъм бил изпробван и доказано работещ в Европейския съюз.

Сред другите предложения на "Синьо единство", по които има съгласие в Реформаторския блок, са вземането на решенията с пълен консенсус и изграждането на единни регионални структури на обединението, пише в съобщението.

От формацията, ръководена от Христо Панчугов, обявиха, че са изпратили писма до останалите партии в блока, в които ги питат за официалното им мнение по "важни предложения като публичните заседания и обсъждания на Реформаторския блок, ролята на отделните граждани в него, създаване на единни критерии за разширяване на обединението и привличане на неправителствения сектор, формулиране на реформаторска платформа с общи оценки, принципи, ценности, визия и политики, създаване на единни механизми, гарантиращи единството и трайността на политическия субект".

За председателство на блока, създаден в началото на юли от ДСБ, ДБГ, "Синьо единство", "Зелените" и "Свобода и достойнство", публично се говори за първи път. От формациите настояваха, че обединението е на принципа на общи позиции и по никакъв начин не може да се говори за коалиция. В края на юли интелектуалци предложиха създаването на граждански съвет от експерти, обществени личности и граждани, който да контролира работата по общите идеи на блока. Засега съветът не е обявен.

Миналата седмица, след включването на БЗНС и СДС,  "Синьо единство" обявиха, че блокът започва изграждането на единни регионални структури в страната с цел "уплътняване на политическия облик на проекта, координиране на националните и местни усилия, както и засилване на единодействието по места".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама