НОВИНИ


Едвин Сугарев: СДС и ДСБ да се саморазпуснат

38 5429 24.08.2013
Едвин Сугарев: СДС и ДСБ да се саморазпуснат
Едвин Сугарев Булфото

Никой не е виновен, че СДС толкова бързо изчерпи огромният кредит на доверие. Манталитетът на лидерите му, надменното поведение към симпатизантите изигра много лоша шега.



Toва каза бившият зам.-председател на СДС Едвин Сугарев в интервю пред "24 часа". Сугарев заявява, че всички, които са участвали в СДС, са виновни за краха на "сините", но вината имала степени. "На последните избори беше ясно, че нито СДС, нито ДСБ могат да влязат в Народното събрание, и то поради собствената си глупост и партиен егоизъм. Както и беше ясно кой ще дойде на власт при очевидната консолидация на БСП с ДПС и евентуално с "Атака", за която подозренията бяха потвърдени. Традиционните десни обаче в предизборната ситуация говореха в един глас с БСП и й направиха доста голяма услуга", казва Едвин Сугарев.

Бившият политик твърди, че преходът от гражданското към политическото е сложен и това, че протестиращите са срещу сегашното безобразие, не ги уеднаквява. "Рано или късно те ще разберат, че без партия не става. Най-доброто е СДС и ДСБ да се саморазпуснат и да създадат нещо качествено ново. С нови хора и език, с диалог с гражданите. Тази идея е утопична. Познавам хората в СДС и ДСБ - вкопчени са в своето политическо статукво", казва Сугарев.

Едвин Сугарев беше от малцината, които защитиха бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по време на прокурорската проверка за подслушванията. "Казва се, че ГЕРБ е подслушвал всички, но досега на бял свят не се е появил нито един запис, докато излезе как ГЕРБ е подслушван. Животът на Цветанов може да бъде застрашен, ако делото срещу Алексей Петров бъде поставено на трупчета. Тогава на Цветанов всичко може да се случи", заява Едвин Сугарев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама