ПОЛИТИКА


След публикация във Фрог нюз Софиянски излиза от политиката, дарява партията си

42 9433 25.08.2013
След публикация във Фрог нюз Софиянски излиза от политиката, дарява партията си
Стефан Софиянски Булфото

Стефан Софиянски, лидер на Съюз на свободните демократи, подарява партията си на протестиращи. Той дори е отправил официална покана до хората, които станаха лице на февруарските протести срещу правителството на ГЕРБ, да дойдат на конгреса на 5 октомври, да си изберат ръководство и да поемат формацията.



По този повод бившият столичен кмет обяви още, че излиза от политиката и ще прави заедно със свои съмишленици гражданско движение, пише в. “Преса”. Софиянски има и още по-радикално предложение – всички десни партии да се разпуснат в един и същи ден, а на следващия техните привърженици да си направят конгрес и да учредят нова политическа сила.

Идеите му обаче не срещат поддръжка от другите партии, визирани в предложението. Това е бягане от отговорност и опит да се влезе в медийното пространство с ПР цели, смята лидерът на “синьо единство” Христо Панчугов.

Други "сини" смятат, че след публикацията във Фрог нюз за Стефан Софиянски и облагите, които е спечелил от политиката (в рубриката "Гласът на жабата" със заглавие "Строители на капитализма: Стефан Софиянски и златната (синята) кокошка") бившият службен премиер и столичен кмет е решил, че повече няма място в голямата политика. Той се притеснявал от нови разкрития за връзката му с Любомир Павлов и неговата съпруга Диляна Грозданова, с които е правил бизнес преди време и който бизнес е считан от някои за доста съмнителен, въпреки оправдателните присъди.

Изключително лицемерие наричат бивши съпартийци на Софиянски и изявлението му, че подарява партията си на протестиращите, сякаш е някакъв символ на демокрацията, а не на партийната олигархия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама