НОВИНИ


Директорът на Българската агенция за инвестиции подаде оставка

17 5327 27.08.2013
Директорът на Българската агенция за инвестиции подаде оставка

София. Оставка подаде председателят на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Борислав Стефанов.



Стефанов заяви, че мотивът за това негово решение е политически.

Борислав Стефанов е изпратил оставката си още вчера до министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, но до този момент не е получил официален отговор от икономическото министерство.

"Липсата на контакт с правителството е сред причините за това да подам оставка като председател на Агенцията за инвестиции", заяви Стефанов. Той отбеляза, че обмисля това решение веднага след парламентарните избори.

„За мен е редно, когато дойде едно ново правителство да постави на такива отговорни позиции хора, на които има доверие и познава. Аз не мисля, че през последните няколко месеца имаше признаци, че някой ми има доверие", коментира Стефанов.

По думите му - единственият човек, с който се е срещал по-често е вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.

„Дори и срещите с нея бяха в рамките на дискусионни групи, където участваха още 20 души например. Това не е средата, където може да се дискутират инвестиционни теми в детайли. Тази липса на контакти не ми харесваше", отбеляза още Борислав Стефанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама